2015. ápr 23.

Sex in the Biokocsma

írta: Felelős Gasztrohős
Sex in the Biokocsma

Ismeritek azt, hogy a Macska, a Mahung és a Gasztrohős találkozik?

Nem?

Elmesélem.

Volt egyszer egy zöldséges a főváros legmélyén, úgy hívták: Mahung. Hogy miért? Azt csak később mondom el. Ez a zöldséges egészen addig semmiben sem különbözött a többi zöldségestől, míg Péter, a bolt tulajdonosa, hozzá nem jutott egy gyümölcspréshez.

mahung_peter.jpg

Ezután következik a mesei fordulat: az unalomig ismert, egyhangú zöldségek és gyümölcsök Péter és a gyümölcsprés keze (kése?) alatt egyszer csak koktélokká változtak. No de nem is olyan hirtelen. Péter sokat mahungolt, míg megszületett AvoBear, a Pusztító és elmaradhatatlan társuk, Rakétanyúl. Így lett a Mahungból biokocsma, ahol olyan összeállításokkal (is) találkozhat az elfáradt vándor, mint sütőtök-almalé mentával, vaníliával és málnával fűszerezve, vagy az avokádós new-age kávé pár szem meggyel. Amilyen kreatívak az italok, olyan kreatíval a neveik is: és nem, a Rakétanyúl nem arra utal, hogy elfogyasztásuk után milyen sebességgel lövünk ki a mellékhelység felé. Péter kifejezetten gyógykoktélokat kever, legyen szó gyomorbántalmakról vagy egyszerű pénteki végkimerültségről. És kinek ne tenne jót egy kis vitamin - vagy egy kis Sex in the Garden -, főleg ha nem az egyhangú répa-alma-banán kombóról van szó?

Egy rendes koktélkotyvasztónak címerállata is kell hogy legyen, ez pedig a Mahungban a feketemacska. Péter álltása szerint azért, mert játékos, kiszámíthatatlan és szerencsét hoz. Vagyis minden adott a sikerhez, főleg, hogy egy egyszer, hosszú és fárasztó napja végén betért a Mahungba a Felelős Gasztrohős is. A hős pedig látá,
hogy így jó, s örömét lelé a Mahungban. A Felelős Gasztrohős szemei nem győztek gyönyörködni a szelektív szemétgyűjtőben, a bio almalében és a perlátorban. S ez még nem minden: az évszaknak megfelelő gyümölcsökből és zöldségekből kevert fenséges italát a Gasztrohős molinóból készült fotelben, újrahasznosított mézes bödönből hörpinthette fel; és megbocsátá az alkalmankénti banán és ananász felhasználását. Már csak a környezetkímélő tisztítószerek hiányoznak innen – ötlött fel benne, de azonnal el is hessegette a gondolatot, amint – az ital hatására – napsütötte mezők, érett gyümölcsöktől roskadozó fák és szökellő őzgidák jutottak eszébe.

Na jó, nem. Mindenesetre menjetek el a Mahungba (Tűzoltó utca 22.), és győzzétek meg Pétert arról a fránya öko tiszítítószerről. Mesés élmény lesz.

 

Írta: Fehérváry Barbara
Fotók: saját + Mahung

Szólj hozzá

gyümölcs koktél zöldség juice mahung zöld bár fenntarható étterem