Októberi szezonális édesség receptek
Varázslatos indián nyárral köszöntött be az október, érdemes ilyenkor kint lenni, amennyit csak lehet, és feltöltekezni a sok napsütéssel. Még beleférhet egy-egy piknik, vagy hosszú séták, kirándulások, mindez néhány remek sütivel kísérve. Ha pedig beköszöntenének a hűvösebb napok, jó érzéssel lehet befőzni 1-2 üveg lekvárt, amik majd télen is felidézik ezeket a kellemes napokat. A következő receptválogatás különleges szezonális gyümölcsökből állt össze, mindenképp érdemes kipróbálni legalább egyet, és felfedezni egy új ízvilágot.
Szőlős pite
Szerencsére sokáig tart a szőlőszezon, így még most is bőven válogathatunk ebből a finom gyümölcsből. Ha pedig esetleg frissen már nem fogyna annyira, finom könnyű pite is készülhet belőle, túróval.
Recept: Barbara, a Mom With Five bloggere
Naspolyalekvár
A naspolya egy a birsalmához hasonló, későn érő gyümölcs. Frissen szinte fogyaszthatatlan, leszedés után tovább kell érlelni, akkor viszont nagyon finom krémes állagú lesz. Csodás, sűrű lekvár főzhető belőle (többek között), amely szokatlan ízvilágával biztosan bárkit elvarázsol.
Recept: Fazekas Kira, a Mindmegette.hu főszerkesztője
Gesztenyés sütemény
Ősszel kihagyhatatlan a gesztenye, minden formájában, de sütiben pláne. A következő egy egyszerű, de nagyszerű verzió.
Recept: Nagy Zita, a Zizi kalandjai bloggere, a Vegán Reggeli és a Mit eszik a vega gyerek? könyvek szerzője
Gesztenyemousse
Ha pedig valami könnyebbre, de különlegesre vágynánk, ez a krémes mousse egy jó könyv mellett, de akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Recept: Mautner Zsófi, a Chili & Vanília bloggere, többek között a Chili & Vanília szakácskönyv írója
Birsalma minden mennyiségben
Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlékezni a birsalmáról, ami nem ám csak birsalmasajtként vagy lekvárként finom. A következőkben sok-sok birsalmás recept található, amelyek között biztosan mindenki megtalálja a neki tetszőt.
Receptek: Mautner Zsófi, a Chili & Vanília bloggere, többek között a Chili &Vanília szakácskönyv írója.
További szezonális édesség receptekért látogassatok el a gasztrohos.hu-ra!
Az összeállítást készítette: Komlóssy Tekla