2017. nov 10.

A "zöldséghez" a gyomron át vezet az út

írta: Felelős Gasztrohős
A "zöldséghez" a gyomron át vezet az út

Ha lenne olyan díjunk, amivel azt díjaznánk, hogy ki a legbüszkébb arra, hogy Fenntartható Vendéglátóhely lehet, biztos, hogy a Larus Étterem kapná az első díjat. Hogy egyáltalán mivel érdemelte ki a minősítést és miért fontos ez az étterem számára arról a legutóbbi partnertalálkozójukon beszélgettünk Losits Gáborral, a hely marketingesével és Várvizi Péter séffel.

148-larus_pp-2017_04_06_19-41-44_preview.jpeg

A Gesztenyés-kerti Larus nem csak étteremként működik, rendezvényközpontként is funkcionál, valamint catering szolgáltatást is nyújtanak és mindezeket együtt úgy, hogy közben a lehető legtöbbet teszik a környezetvédelemért.  Külső helyszínen való megjelenéseik során 100%-ig komposztálható csomagolóanyagot használnak, a rendezvényközpontot pedig a szennyvízhő hasznosításával fűtik.

“Fontosnak tartjuk, hogy munkánk során egyfajta példát mutassunk, mind a velünk együtt dolgozóknak, mind a vendégeinknek. Azzal, hogy több csatornán is hirdetjük környezettudatos törekvéseinket, büszkén jelentetjük meg több helyen is a Fenntartható Vendéglátóhely minősítésünket az étteremben, valamint veszünk részt a Gasztrohős különböző kampányaiban (például Várvizi Péter séf hazai “superfood” receptjeit itt találjátok), reméljük, hogy megragad valami a fejekben és haza is viszik ezt a szemléletet.” - mondta el Gábor. Elköteleződésük akkora, hogy nyári szívószálmentes kampányunkhoz nemcsak csatlakoztak, de az egy hónap letelte után is úgy döntöttek, hogy csak akkor adnak szívószálat az italhoz, ha azt a vendég kifejezetten kéri.

041-larus_pp-2017_04_06_18-33-28_preview.jpeg

Az étterem hangulata és az ételek is egy letisztult stílust képviselnek, olyan remekeket kóstolhatunk náluk, mint például a ‘Hagymás nyúlmáj konzervbe zárva, házi kovászolt kenyérrel és lilahagymás birsalmával’ vagy a ‘Cardamomos céklakrémleves, snidlinges kecskesajttal és aszalt meggyel’. Az alapanyagok nagy része itthonról érkezik, Péter jó kapcsolatot ápol a magyar termelőkkel és állandó résztvevője Gasztro Randijainknak. “Ha felhív egy termelő, hogy ebből vagy abból most terem nagyon sok, én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy azt tudom mondani, hozd, felhasználom. Mindig az aktuálisan termő alapanyagokhoz igazítom az étlapot.” Emellett amit lehet házon belül készítenek el, az alapanyagokat a lehető legnagyobb arányban igyekszenek felhasználni. A terasz mellett pedig saját szőlő-, és fűszerkertet gondoznak, ahova kiülve olyan, mintha nem is a forgalmas BAH-csomópont közelében lennénk.

A teraszos Larus Étterem annyi mindent tesz a környezetért, hogy azt egy cikkbe besűríteni nehéz lett volna, honlapjukon azonban mindent megtaláltok. Ha pedig már mindent tudtok törekvéseikről, bizonyosodjatok meg róla élőben is, irány a Larus Étterem!

 

A cikket írta: Szabó Eszti

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlünk tartalmat!

Szólj hozzá

étterem helyi környezettudatos larus környezetbarát étterem zöld étterem szívószálmentes