2016. nov 29.

9 hely, ahol tuti nem ketreces tojásból készül az ételed

írta: Felelős Gasztrohős
9 hely, ahol tuti nem ketreces tojásból készül az ételed

Te is figyelsz arra, hogy ne 3-as kódú, ketreces tojást vásárolj? Na de mi a helyzet az éttermekben? Ott van választásod? Igen! Ha ezeken a helyeken eszel, biztos lehetsz benne, hogy nem ketreces tojásból készül az ételed! Sőt, a "Mutasd a tojásod!" kampány ideje alatt meg is kérheted őket, hogy mutassák meg a tojásaikat.. Csak semmi huncutság, a tyúktojásokra gondoltunk.

Pohárszék Bor & Kávé

A környezet csodálatos, közelben a Parlament, a Szabadság tér és Batthyány-örökmécses. A Kávézó hatalmas ablakaival része az utca változásainak, lehet ábrándozni egy pohár bor, egy csésze kávé vagy egy finom reggeli felett.

poharszek.jpg

A mi kedvencünk : klasszikusok, rántotta és tükörtojás friss croissantal

HelloAnyu!

Budapest első maximálisan baba-, mama- és gyerekbarát kávézója és étterme.

helloa.jpg

A mi kedvencünk: Sütik, az összes :)

Natura Hill Zebegény

Ökológiai szemléletű birtokuk a Dunakanyar talán legszebb részén, a festői szépségű Zebegény volt szőlőhegyén helyezkedik el a Duna fölött. Saját birtokunk javai mellett a Duna, a Börzsöny és az Ipoly völgye terményei és állatállománya bőséges választékot szolgáltat az ételeikhez. 2017-es Gault&Millau kalauz 12 pont

nhz2.jpg

A mi kedvencünk: Omlett minden jóval megrakva

fekete

Új hullámos espresso és filter alapú italok mellett élvezhetőek a friss és saját készítésű szendvicsek, sütemények, meleg reggelik.

feketecroq.jpg

A mi kedvencünk: Croque madame

Báthori Kávézó és Ételműhely (Biodevega)

A Báthori egy olyan hely, ahol otthonos környezetben kínálják a legjobb, nagyrészt vegyszermentes, helyi alapanyagokból készült ételeket, italokat.    

bathoriquiche.jpg

A mi kedvencünk: Gombás quiche

Murok Kávézó és Falatbár

A Murok kávézóban minden nap reggeli menüvel, helyben készült süteményekkel, szezonális salátákkal és gyümölcsös, tejmentes smoothiekkal, olasz kávéval várnak.

murok.jpg

A mi kedvencünk: Amerikai palacsinta

Bonne Chance étterem és hotel, Bázakerettye

A parányi zalai étterem gasztrokölteményei országos hírnevet szereztek. Friss alapanyagokat használnak, amit tudnak környékbeli termelőktől vásárolnak. 2017-es Gault&Millau kalauz 12 pont

bonnecsaszarmorzsa.jpg

A mi kedvencünk: Újragondolt császármorzsa

Törökmèz  

Helyben készült sütemények - Reggeli egész nap - Sonka és sajt különlegességek - Delikát finomságok a világ minden tájáról.   

torok_bundi.jpg         

A mi kedvencünk: Bundás kenyér, amit nem olajban, hanem kontakt grillben készítenek

Fruccola

Több mint étterem, egy olyan közösségi tér, ahol az egészséges táplálkozás és a fenntartható, környezetbarát vendéglátás is egyszerre megjelenik

fruccolatojas.jpg

A mi kedvencünk: Tükörtojás, friss kenyérrel a legjobb reggeli

 Fotók: Facebook

Szólj hozzá