Mit szó'sz egy kis mártogatáshoz?
Idén tavasszal felhívott minket egy srác azzal az ötlettel, hogy ő és az üzlettársai tunkolásból szeretnének megélni. Illetve ők maguk nem is annyira tunkolni szeretnének, hanem inkább rávenni az embereket arra, hogy pogácsa, az olcsó majonézes szendvics és a sonkatekercs helyett színes, szezonális és mindenekelőtt finom krémeket falatozzanak zöldséggel vagy akár friss péksüteménnyel. Egy sikeres Restaurant Day-t követően megszületett tehát a Mártogatós, akik nem elég, hogy jó fejek és jó dolgokat készítenek, még a környezetvédelemre is odafigyelnek. Miután a csapat megkapta a Fenntartható Vendéglátóhely minősítést, Prauda Gergővel beszélgettünk az ötletről, a fogadtatásról és a szabadtéri rendezvényekről.
Miért éppen szósz?
Legyen inkább krém :) Mindketten szeretünk jókat enni, de itthon viszonylag kevés olyan hely van, ahol az ember többféle ízt is meg tud kóstolni kis adagokban, illetve otthon nincs arra időnk, hogy többféle ételt készítsünk el. Gergő felesége, Andi liszt érzékeny, így rengeteg recept kiesett.Elkezdtünk hát krémeket nézni és nagyon nem is kellett mélyre ásni, hogy meglássuk, mennyi lehetőséget rejt magában ez a terület. Azt viszonylag hamar eldöntöttük, hogy nagyon ismert krémeket, mint például a majonézes padlizsánkrém, elfelejtjük vagy felturbózzuk, új köntösbe bújtatjuk. A glutén mentesség mellé pedig felkerült a cukor- illetve bizonyos krémek esetében a laktózmentesség is.
Mivel mártogatunk?
Milyen csomagolásban kínáljátok ezeket?
Honnan szerzitek az alapanyagokat?
Mindent magatok készítetek?
Mi (volt) a legnagyobb kihívás a Mártogatós létrehozása közben?
Hatalmas feladat egy olyan piacon utat törni - elsősorban a cateringre gondolunk -, amit korábban nem is ismertünk, egy olyan termékkel, ami korábban nem is létezett. Szerencsére elég gyorsan terjedt a hírünk és többször is visszatérnek hozzánk az ügyfelek is.