2014. okt 31.

Termőföldről a Házikóba

írta: Felelős Gasztrohős
Termőföldről a Házikóba

IMG_20141030_173241.jpg"Azt tapasztalatuk az utóbbi évek során, hogy a vendégek szeretnek olyan jó dolgokat enni-inni, amelyekről pontosan tudják, hogy honnan származnak." - hangzott el többször is tegnap a Házikó megnyitóján. Tapasztalatuk pedig van elég, hiszen az elmúlt években olyan dolgokat indított el az Agri Kulti csapata, mint a Szimpla Kerti Háztáji Piac, a Felelős Gasztrohős Hálózatba tartozó Szimpla Háztáji, vagy a Nagymarosi és a Balassagyarmati Piac.

A Házikóban valószínűleg most is éppen valamilyen finomság készül: hazai kistermelők és családi gazdaságok terményeiből sül például az adalékanyagoktól és tartósítószertől mentes gombás bagyu, vagy a frissen sült panimibe kerül bele az érlelt kecskesajt, a friss csíra vagy a füstölt tarja.

Mindegy, hogy milyen formát ölt a dolog, az alapelvekből biztos, hogy a legkisebb sütinél sem enged a csapat: az elkészült termék legyen finom és látványos (amelyhez persze kiváló alapanyag szükségeltetik); a hozzávalók lehetőleg közelről érkezennek és mindenképpen megbízható, ellenőrizhető forrásból;  és mindez kerüljön környezetbarát csomagolásba.

Az üzem maga is környezetbarát szemlélettel működik: körbenézve lebomló szemeteszsákokat, energiatakarékos izzókat találunk, és a HACCP-ből az elmúlt évek alatt szakértővé fejlődött Misitől pedig azt is megtudtuk, hogy ahol csak a szabályok engedik, ott környezetbarát tisztítószereket használnak.

Nekünk csak egy kérdésünk maradt: hol lehet kapni? Hát itt: Tamp&Pull, Espresso Cafe, Fekete, Élesztô, Monyó.

Vigyázat, függőséget okoz!

Szólj hozzá

zöld szimpla friss háztáji magyar termék helyi házikó környezettudatos őstermelő termelő szezonális kistermelő környezetbarát étterem zöld catering