Húsmentes Hétfő Makival, etióp módra
Tudtátok, hogy Etiópiában szerdán és pénteken nem fogyasztanak húst? Bár mindezt vallási okokból teszik, ezzel egyben a környezetüket is kímélik, hiszen -ahogy már sokszor írtuk- a zöldségek megtermelése kevesebb környezetterheléssel jár, mint a húsoké és tejtermékeké. Az etióp hagyományok és a Húsmentes Hétfő elnevezésű, világszerte ismert kezdeményezés tiszteletére nagy örömmel fogadtuk el a Maki meghívását jövő hét hétfőre, a Húsmentes Hétfő Vacsoraklubra, ahol ezúttal az etióp konyha különlegességeit kóstolhatjuk meg.
Az etiópok leghíresebb étele az Injera (képünkön) - egy erjesztett gluténmentes kölesféle lisztjéből készülő nagy palacsinta. Erre pakolnak rá sokféle szószt és ragut. Ilyet készít majd Maki is most hétfőn (8-án).
Íme a hétfői menü:
Dabo kolo (sült tészta)
Injera lapos kenyér csicseriborsó lisztből
Gomba doro wat (csípős ragu berbere-rel fűszerezve)
Lencse wat (lencse ragu)
Kelkáposzta alecha (paradicsomszószban főtt zöldségek)
Iab (fűszeres túró és joghurt)
Cékla és burgonya saláta
Berbere szósz (etióp csípős szósz)
Etióp kávé cukorral vagy mézzel
Van még hely, gyertek ti is! Itt tudtok regisztrálni (ár: 3500 forint):
Makifood Kurzusok