2012. jún 29.

Szervezkednek a Gasztrohősök!

írta: Felelős Gasztrohős
Szervezkednek a Gasztrohősök!

screen.jpgA Felelős Gasztrohős blogon eddig a környezettudatos éttermeket mutattuk be Nektek. Most új kezdeményezést indítottunk, amely kapcsolat és klub lesz az éttermeknek, tájékozódási pont a vendéglátóhelyekre járóknak és információs bázis azoknak, akik a környezettudatos étkezés iránt érdeklődnek. A Felelős Gasztrohősök Hálózatának tagjai lehetnek azok a vendéglátóhelyek, amelyek kitöltik kérdőívünket és elérik a minimum pontszámot. A kérdőív az ipari környezetvédelemben ismert minősítési rendszerekre emlékeztető módon méri a jelentkező vendéglátóhelyek környezeti teljesítményét, hatásait.

Eddigi blogbejegyzéseink bizonyítják, hogy létezik magas színvonalú konyha, amely környezeti szempontból fenntartható és azt is, hogy tágan értelmezzük a környezettudatosság, tehát az ételt visszaváltható műanyagdobozban, kerékpárral házhoz szállító étterem, valamint az ökológiai ismeretterjesztést is vállaló vendéglátóhely mellett, zöldnek tekintjük a környékbeli termelőktől beszerzett alapanyagokból főző belvárosi vacsorázó helyet is.

2012 tavaszán több étteremmel osztottuk meg a kezdeményezés tervét és ők alapító tagként csatlakoztak a Felelős Gasztrohősök Hálózatához: Az Ecocafé, a Kétker-Étkem, a Doblo Bor & Bár, az Életkonyha, a Mannatural Ételmanufaktura valamint a Fruccola egyetért abban, hogy nemcsak a tisztaság, az udvarias kiszolgálás és az ízletes, minőségi ételek, hanem a környezettudatos gondolkodás is elengedhetetlen a felelős vendéglátáshoz.

A blogon ezentúl is hetente mutatunk be éttermeket és írunk a környezettudatos étkezési megoldásokról és a Felelős Gasztrohős Hálózat segítségével pedig párbeszédet indítunk el a hasonlóan gondolkozó vendéglátóhelyek működtetői között, amelyet terveink szerint rendezvények és közös programok is követnek majd.

Szólj hozzá

fruccola mannatural kétker-étkem zöld étterem doblo bor és bár életkonyha gasztrohős felelős gasztrohős hálózat felelős gasztrohősök hálózata ecocafe