2019. jún 09.

A kézműves sörök úttörője

írta: Felelős Gasztrohős
A kézműves sörök úttörője

3 házaspár, egyben jó barátok, akik megálmodták és létrehozták a Kandalló Pub-ot, ami a hazai kézműves sörök tárháza is egyben. Az elsők között voltak akik, kistermelői kézműves söröket kezdtek el kínálni a vendégek számára.

kandallo.jpg

16 sörcsappal működik a Pub, ebből fixen 2 csapon mindig valamilyen klasszikus sör folyik, a további 14 csapon pedig folyamatosan változtatják a kistermelőktől hozott söröket. A paletta igen széles skálán mozog. Itt aztán mindenki talál a kedvére valamit, hiszen egészen a gyümölcsös sörökön át, lehet kapni Pilst, Búzát, American pale ale-t, IPA-t, de még a fekete sör kedvelői is tudnak válogatni. De itt még mindig nem állunk meg, ugyanis 6 csapon a söröket nitrogénnel csapolják, hogy egy krémes, selymes sört ihassunk főleg, ha egy Stout- Portert szeretnénk legurítani. A Stout a pörkölt maláta használata miatt testes, egy kicsit kávés, karamellás ízjegyekkel bővelkedik, ezért is áll olyan jól neki, ha nitrogénnel csapolják.  Izgalmas ízvilágág még a Sourbucks, ami egy Berliner Weisse, ezt feldobták egy kávés ízzel, így egy igazán masszív kávés, savanyú sör lett belőle.

kandallo3.jpg

 

Azért a sörök mellett folyóborokat, az etyeki Halmi Pincétől származó szörpöket, teákat is lehet kapni, ha valaki még sem a sört választaná.

Az itallapon túl van étlapjuk is, hiszen a sör mellett megéhezik az ember és mi mást, ha nem hambit kérnénk mellé, melyhez a hús a Mészársteaktől érkezik. A letisztult american burgerek mellett létezik fekete bagel is, amit tintahallal színeznek, de a vegánokra is gondoltak, nekik egy édesburgonyás házi bucit készítenek a csicseriborsós pogácsához. Természetesen az alapanyagokat helyi kistermelőktől szerzik be, hiszen fontos a jó minőség számukra.

kandallo2.jpg

 Az új Fenntartható Vendéglátóhelyünk minden kritériumot teljesít és még a környezetvédelemre is figyel. Folyamatosan törekednek a környezeti terhelésük csökkentésére, a szemetet szelektíven gyűjtik és még attól sem kell tartanunk, hogy az italos poharunkban szívószálat tesznek.

A cikket írta: Császár Nóri

Szólj hozzá

környezetbarát étterem kandalló kézműves pub fenntarthatóvendéglátóhely