2016. sze 23.

#Helybeniszom Farkas Líviával, az Urban:Eve bloggerével

írta: Felelős Gasztrohős
#Helybeniszom Farkas Líviával, az Urban:Eve bloggerével

Még pont egy hét van hátra a Breakslow Budapest és a Felelős Gasztrohős közös kampányából, a #helybeniszom kíhívásból, amelynek lényege, hogy rávegyünk titeket: szeptemberben elvitel helyett igyátok meg helyben, "igazi" bögréből vagy csészéből a kávétokat, teátokat. Miért? Meg az eldobható pohár teljesen felesleges hulladék, ráadásul klassz dolog leülni és nyugodtan kávézni - akár egyedül, akár barátokkal, családdal.  

Arra gondoltunk, talán nektek is meghozza a kedveteket, hogy beszálljatok és posztoljatok az instagramra vagy a facebookra #helybeniszom taggel, ha megkérdezzük néhány kedvenc bloggerünket arról, ők hogy isszák a koffeinjüket! (Oh, és egyébként egy szuper ajándékcsomagot is nyerhet A Pesti Szatócs bolt jóvoltából az, aki a megosztott fotójára a legtöbb like-ot gyűjti.) Fogadjátok szeretettel Farkas Viával, az Urban:Eve bloggerével készült mini interjúnkat!

helybeniszom_nyeremeny.jpg

Hogyan kezded a napod?

Felkelek, megreggelizünk, aztán átbeszéljük a napot. Otthonról dolgozunk a férjemmel, ráadásul a közös cégben, úgyhogy fontos, hogy jól induljanak ezek a reggelek, mert simán el tud úszni az egész nap. Nem kapcsoljuk be a számítógépet és nem nézegetjük a telefonjainkat, amíg a reggelinek nincs vége, különben azonnal eltemetne minket a sok e-mail meg teendő. :)

Szerinted fontos megadni a teázás/kávézás, vagy az étkezés módját? Ha igen, miért?

Általában minden tevékenység "mélyebbre megy", jobban pihentet, ha nem a háttérben történik, hanem odafigyelünk arra, ami éppen történik. De ez nem jelenti azt, hogy soha nem megy valami jó kis sorozat, miközben eszünk vagy teázunk, sőt. :) Van ilyen is, olyan is, mindkettőnek megvan a maga helye és szerepe.
A reggeli kávét a nagymamámtól örökölt régi, kotyogósban főzzük le, nagyon szeretem a hangját, a gyerekkoromra emlékeztet. Nálunk a kávé amúgy inkább a szertartás része, nem létszükséglet - jó megfőzni, elkortyolni együtt (sok tejjel, cukor nélkül) a reggeli után, de az sem tragédia, ha kimarad. Napi egyszer kávézunk, inkább az ízéért, nem a spannolás miatt. Nagyon ritka, hogy délután iszom egy másodikat, ha például valamelyik kedvenc kávézónk útba esik, és leülnénk beszélgetni. :) Mindig helyben isszuk, pont ezért, mert nem az "intravénás koffein" funkciót látja el, és szeretem a különböző szép bögréket, meg hogy minden helynek megvan a maga kis díszlete.
Teából szeretjük a feketét vagy a chait (szintén tejjel), a különböző gyógynövényeseket (most egy bio márka három mentás teája a kedvencem, de elég nagy mennyiségben fogy a kamilla is), megfázós napokra friss gyömbért forrázunk le, szóval elszórakozunk ezzel is. :) A vízforraló a legtöbbet használt konyhai kütyünk.

tiltw9-08.jpg

Hogyan kapcsolsz ki és töltődsz fel a mindennapi rohanás közben?

Odafigyelek az alvásra és hogy kellő időt töltsek offline, mert hiába jó szórakozás az Instagram görgetése (ez a kedvenc közösségi oldalam), akkor is egy képernyőről van szó. Szeretek elalvás előtt olvasni, szeretek sétálni a természetben, jógázni, barátokkal beszélgetni (élőben vagy Skype-on), de van, hogy csak bámulok ki a fejemből, és vakargatom a törpenyuszink, Gomez fülét. :) Ő a legjobb tanító, ami a lazítást illeti.

kave-budapest-fekete.jpgMelyik a kedvenc Fenntartható Vendéglátóhelyed és miért?

Nagyon szerettem Budapesten a fekete kávézót, kár, hogy nem volt ott, amikor még az ELTE-re jártam, biztos még gyakoribb vendégük lettem volna. :)

Milyen "zöld" dolgokat csinálsz otthon?

Megpróbálom összeszedni a fontosabbakat. A legtöbbre már nem is úgy gondolok, hogy kifejezetten "zöld", hanem csak csinálom, rutin lett. :) De azt hiszem, ez a cél, nem?
Szelektíven gyűjtöm a szemetet, vászontáskával járok a boltba, gyalog megyek mindenhova, vagy tömegközlekedéssel (bár Brightonban annyira közel van minden, hogy mióta itt élek, nem ültem a helyi buszon sem :)). Igyekszem szezonálisan és a környékről vásárolni, elfogadom, hogy nincs egész évben eper meg dinnye, annál jobban örülök neki, amikor van. :) Kicseréltük az izzókat tartósra, a mindennapi tisztítószereim lebomlóak (sokat takarítok ecettel és szódabikarbónával). Meggondolom, hogy mikor és mit veszünk, nem cserélek le valamit csak azért, mert egy új modell lett a divat - én tipikusan az az ember vagyok, aki addig hordja a téli csizmáját és addig nyúzza a telefonját, amíg szét nem esik. :)
Nem is tudom, még mi számít "zöldnek", egy csomó dolog nálam már a józan ész vagy a normális költekezés kategóriájába esik, például az, hogy ha fázom, akkor nem az a reflex, hogy befűtök, hanem felveszek egy zoknit, meg ilyesmi. :)

-----

Szeptemberben ne felejtsétek helyben kérni az italotokat, és posztolni #helybeniszom és #gasztrohos tagekkel! 

A kampány kiemelt partnerei az alábbi Fenntartható Vendéglátóhelyek:
HellóAnyu!, Filo Bar, Fekete Kávézó, Murok Café, Kozmosz Vegán Étterem, Csendes Létterem, Csendes Társ, CsendesM, Törökméz, Hatpöttyös Étterem, Doblo Bor és Bár

Szólj hozzá

gasztrohős urban eve helybeniszom farkas via breakslow budapest