Felelős Gasztrohős

Zöld éttermek és környezetbarát étkezés

2018. júl 16.

Gasztrohős Palánták - pályázati lehetőség óvodáknak

írta: Felelős Gasztrohős
Gasztrohős Palánták - pályázati lehetőség óvodáknak

A 2018/19-es nevelési évben összesen 30 óvodába tudunk ingyenesen ellátogatni fenntartható étkezésről szóló ovis programunkkal, az Agrárminisztérium támogatásával.

Gasztrohős Palánták Programunkat 2017 tavaszán indítottuk óvodák számára, azzal a céllal, hogy a gyerekek játékos formában ismerkedjenek meg olyan fontos fenntarthatósági témakörökkel, mint a felelős étkezés, az élelmiszerek származási helye, a szezonalitás, a hulladékmentes bevásárlás, a hulladékszelektálás és a komposztálás. Programunkat idén önköltségi díjért vittük el az érdeklődő óvodákba, azonban munkánkat most az Agrárminisztérium is elismerte azzal, hogy a Zöld Forrás pályázat keretében 30 óvoda 2-2 csoportja számára átvállalta a ...

Tovább Szólj hozzá

gyerekek környezetvédelem óvoda foglalkozás gyerekprogram palánták

2018. júl 09.

Szezonális sütik: ribizli, őszibarack, meggy

írta: Felelős Gasztrohős
Szezonális sütik: ribizli, őszibarack, meggy

Háttal nem kezdünk mondatot, de hát én akkor is úgy vagyok a sütéssel, hogy minden egyes rossz sütővel, tepsivel, akármivel megélt tapasztalatom újra összesűrűsödik egy erős gyomorgörccsé, amikor arról van szó, hogy na akkor süssünk valamit. Annál is inkább, mert a fiam glutén érzékenysége óta, még izgalmasabbak a süti/kenyér projektek. Aki ismeri a guténmentes lisztek világát annak nem ecsetelem, aki meg nem, annak annyit mondok, kezdjen egy jól bevált előre megkomponált keverék liszttel, majd ha már elég önbizalmat és pozitív visszajelzést szerzett, csak azután próbálja otthon kutyulgatni a mandulalisztet a gesztenyével, meg a kukoricával :D

Így nem is csoda, ha a következő receptek egyszerűek, gyorsak lesznek és ...

Tovább Szólj hozzá

gyümölcs süti friss magyar termék helyi szezonális szezonális recept szezonális alapanyag

2018. júl 01.

Belefulladunk?

írta: Felelős Gasztrohős
Belefulladunk?

Július 3-a a nemzetközi Műanyagzacskómentes Világnap, és ebből az alkalom már sokadik éve júliusban folyik a legtöbb kampány a műanyagmentes életmód elterjesztése érdekében. Nézzük meg közelebbről, miért is esik egyre több szó manapság a műanyagokról.

plasticpoll_greenpeace.jpg

Forrás: Greenpeace

Ma már a csapból is műanyag folyik – sajnos nem csak átvitt értelemben, hanem szó szerint is. Minden nap hallunk valami új hírt: már az Antarktiszon is megjelentek a mikroműanyagok, lassan az állatok fő élelmiszerforrása a műanyag lesz, és már nincs olyan hal , amelyikben ne lehetne plasztikot találni. Persze felmerülhet a kérdés, hogy mi történhetett, hogy hirtelen ennyire elszennyeztük a Földet műanyagokkal, miért most kattant rá mindenki a témára. A ...

Tovább Szólj hozzá

tisza tenger műanyag óceán szennyezés palackos víz műanyag pohár plasztik szatyor mikroműanyag

2018. jún 22.

Nose to tail - avagy együk meg az orrától a farkáig 2. rész

írta: Felelős Gasztrohős
Nose to tail -  avagy együk meg az orrától a farkáig 2. rész

Ahol jelenleg én élek, ott szinte lehetetlen csirkeaprólékot beszerezni. Hogy főzzön így az ember magyar gyereke egy rendes levest?! De ha nem vagyunk ilyen reménytelen helyen, akkor is érdemes egész csirkét vásárolni. Mondom is, hogy miért.

Először is, ha megengedhetjük magunknak, hogy tanyasi vagy bio csirkét vegyünk, akkor szinte biztos, hogy azt egészben fogjuk kapni. Ez már elég érv lenne egy jó húsért cserébe. De van még más pozitív hozadéka is a dolognak. Szeretnék mindenkit meginvitálni a konyhámba, hogy bemutassam csirkevásárló és felhasználó szokásainkon keresztül, miért éri meg egészben venni az állatot.

img_20170610_163344.jpg

Először is, számolni egy fél csirkét szoktam fejenként, tehát ha csak 2 emberre számolunk elég egy csirke is, ...

Tovább Szólj hozzá

csirke friss hús helyi kistermelő hulladékcsökkentés nose to tail

2018. jún 15.

Júniusi szezonális receptek

írta: Felelős Gasztrohős
Júniusi szezonális receptek

szezonalis_06.jpg

Júniusban szezonális zöldségek közül gyorsan elkészíthető alapanyagok a zöldbab és a spenót. A zöldbab energiatartalma 41 kcal/100 g, 6,8 g/100 g szénhidrátot, 2,6 g/100 g fehérjét, 0,3 g/100 g zsírt és 3,03 g/100 g élelmi rostot tartalmaz. Ásványi anyagok közül káliumot, kalciumot, foszfort, magnéziumot, nátriumot, cinket, mangánt és a vitaminok közül B1-,B2-, B3-,C- vitamint, folsavat, biotint tartalmaz. Fogyaszthatjuk főzve leves vagy főzelékként, párolva, rakott vagy csőbensültként is.

A spenót tartalmaz vasat (nehezen felszívódó formában), kalciumot, magnéziumot, káliumot, mangánt. A leveleiben karotin található, de gazdag flavonoidokban is. Vitaminok közül A-, C- és K-vitamin és folsav található benne, ezért különösen ...

Tovább Szólj hozzá

2018. jún 08.

Szezonális sütik - eper és meggy

írta: Felelős Gasztrohős
Szezonális sütik - eper és meggy

Végre itt a jó idő és vele együtt egyre több friss, szezonális gyümölcs jelenik meg a piacon. Az én kedvencem az eper és a meggy, alig várom a május végét, amikor a nagymamám kertjében megjelennek az első piros szemek. Ilyenkor előkerülnek a családi receptek, és ha tehetjük, közösen sütünk hétvégén. A következő receptek könnyen elkészíthetők a friss gyümölcsökből. Az ötletekért és a segítségért köszönet anyukámnak és a húgomnak.

Epres tejberizses muffin

15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 tojás, 1,5 dl tej, 3 kiskanál sütőpor, 15 dkg liszt, 20 dkg tejben főtt rizs, 15 dkg eper, egy csomag vaníliás cukor

A vajat kikeverjük a tojással és a cukorral, hozzáadjuk a tejet, és a vaníliás cukrot, majd a lisztet, sütőport. ...

Tovább Szólj hozzá

2018. jún 05.

EcoGarden, az otthoni növénytermesztés forradalmasítása

írta: Felelős Gasztrohős
EcoGarden, az otthoni növénytermesztés forradalmasítása

Termessz és figyeld ahogy magból kikel a házi veteményeskerted

the_ecogarden.png

Az Ecobloom által fejlesztett EcoGarden egy miniatűr okos üvegház és önfenntartó akvárium egyben, amely lehetővé teszi, hogy egész évben friss és természetes fűszernövényeket és zöldségeket termeszthess. Helyezd az akváriumot  lakásod bármely pontjára, és kezeld a rendszert a világ bármely pontjáról a hozzá tartozó mobil alkalmazás segítségével.

  • A teljesen automatizált EcoGarden lehetőséget ad arra, hogy otthon, belső térben termeszthess friss zöldségeket/gyümölcsöket, mindezt egy játékos, interaktív és tanító módon
  • A technológiai megoldásokkal folyamatosan nyomon követheted a rendszer működését
  • Eper akár télen is? Többé nem akadály! A ...
Tovább Szólj hozzá

2018. máj 30.

Újhullámos kávézó újhullámos, fenntartható gondolkodásmóddal: ez a Reggeli

írta: Felelős Gasztrohős
Újhullámos kávézó újhullámos, fenntartható gondolkodásmóddal: ez a Reggeli

Pécsett biztosan van valami a levegőben, hiszen számos zenész, művész indult innen, emellett csodás borok készülnek a vidéken és jó fej emberekből sincs hiány. A jó fej emberek, pedig szuper, Fenntartható Vendéglátóhelyeket nyitnak, amilyen a Reggeli is.

img_1936.JPG

Felcser Dávid és Szép Tamás 7 éve vágtak bele a vendéglátásba, az azóta kultikus hellyé avanzsált Nappalival. Már ott is odafigyeltek arra, hogy amit egy szórakozóhelyen lehet, azt megtegyék a környezet érdekében; szelektíven gyűjtötték és gyűjtik azóta is a hulladékot, valamint a városban elsőként kezdtek el visszaváltható repoharat tartani, az eldobható műanyag viszont szóba sem kerülhet náluk. Az italok tekintetében pedig olyan környékbeli borászok borait kínálják, ...

Tovább Szólj hozzá

reggeli kávé kávézó környezetbarát étterem zöld étterem reggeli pécs

2018. máj 25.

Fenntarthatóan ünnepelték az "Oscar-díjas" zöld projekteket

írta: Felelős Gasztrohős
Fenntarthatóan ünnepelték az "Oscar-díjas" zöld projekteket

Egy évvel ezelőtt izgatottan ültünk az E.ON Energy Globe magyarországi díjátadóján és vártuk, hogy bejelentsék a nyerteseket. Legnagyobb szomorúságunkra nem mi kaptuk meg a díjat, - pedig már elképzeltük milyen jól mutat majd az irodánkban. Azonban idén megtapasztalhattuk, hogy végül, mint a mesékben, mindenki megkapja méltó jutalmát.

eon_energy_globe_4.jpg

Az energiavilág “Oscar-díjaként” is emlegetett eseményt a Várkert Bazárban rendezték meg a fenntarthatóság jegyében. A rendezvény teljesen karbonsemleges volt; utómunkával kiszámolták, hogy mennyi volt a rendezvény CO2 kibocsátása és ennek ellensúlyozására fákat ültettek. Emellett pedig megkértek minket, hogy segítsünk zölddé tenni a cateringet. Egy Gasztrohős pedig ott segít, ahol tud, ...

Tovább Szólj hozzá

fenntarthatóság fenntartható catering zöldrendezvény E.ON Energy Globe

2018. máj 21.

Májusi spárgás és epres receptek

írta: Felelős Gasztrohős
Májusi spárgás és epres receptek

szezonalis_05.jpg

Májusban szezonális zöldségek közül az egyik kedvencem a spárga. Hiszen kb. 95%-a víz, emellett energiatartalma is kedvező, ezért jól beilleszthető fogyókúrázók étrendjébe. Emellett kiemelendő B1-, B2-, C-, K- és E-vitamin- , valamit foláttartalma, ásványi anyagok közül jelentős a káliumtartalma. A zöld spárga karakteresebb ízű, szára kevésbé fás. A fehér spárgát meg kell hámozni, a zöldet viszont nem. Érdemes őket főzéskor a csúcsukkal felfelé elhelyezni a lábasban, hogy a fejek ne puhuljanak meg túlzottan. Mindkettőből készíthetünk krémlevest, felfújtat, salátát, pitét, de köretként is kiválóak húsok, halak mellé.

A gyümölcsök közül nem lehet nem megemlíteni az epret, hiszen élelmirosttartalma hozzájárul ...

Tovább Szólj hozzá

2018. máj 14.

Kóstold meg a “zöldeket” a Gourmet Fesztiválon!

írta: Felelős Gasztrohős
Kóstold meg a “zöldeket” a Gourmet Fesztiválon!

A Gourmet Fesztivál valljuk be, nem igazán a fenntarthatóságról szól, persze nem is ez a célja. De azért mégis van megoldás, ha szeretnél olyan éttermeket választani a fesztivál alatt is, akiknek fontos a környezetvédelem. Idén öt Fenntartható Vendéglátóhely is képviselteti magát a pünkösdi hétvégén megrendezésre kerülő rendezvényen, ínycsiklandóbbnál, ínycsiklandozóbb fogásokkal.

Babel Budapest

babel.jpg

Kacsa parmentier

Tojásos galuska, jégsaláta,szarvasgomba

Édes hagyma, kaviár

A Babel a magyar-regionális konyha hagyományaira építő fine dining étterem, kiváló minőségű, helyi alapanyagokkal dolgozik. Az étterem idén bekerült, Magyarországról elsőként az OAD (Opinionated About Dining) 100+ European Restaurant ...

Tovább Szólj hozzá

kiosk larus gourmetfesztivál fenntarható étterem natura hill zebegény babel budapest fenntarthatóvendéglátóhely gourmetfesztivál2018 niceroll

2018. máj 01.

Víztakarékos mecénásprogram

írta: Felelős Gasztrohős
Víztakarékos mecénásprogram

drop-of-water-545377_1280.jpg

Napjainkban egyre többször halljuk, hogy a szennyezések és pazarlások következtében a jövő generációjának kevesebb édesvíz fog a rendelkezésére állni. Ennek megelőzése érdekében hozta létre szemléletformáló, víztakarékossági programját a Vízinnovációs Kft, a Felelős Gasztrohős Alapítvány egyik partnere. A kezdeményezés tökéletesen példázza, hogy a fenntarthatóság nem csak a környezetvédelemről, a társadalmi felelősségvállalásról is legalább annyira szól.

“Nyolc éve foglalkozunk víztakarékossággal, Programunkat a környezetünk védelméért, hazánk édesvíz készletének megóvásáért hoztuk létre.

Hatása még, hogy a minőségi víztakarékos eszközök használatával (csapok, zuhanyok, wc tartályok) egy ...

Tovább Szólj hozzá

víz víztakarékosság kozmosz étterem

2018. ápr 21.

Itt egyél vasárnap, ha jót akarsz!

írta: Felelős Gasztrohős
Itt egyél vasárnap, ha jót akarsz!

Azt már mindenki tudja, hogy április 22. a Föld Napja. Az iskolák, cégek ekkorra időzítik természetjáró programjaikat és a médiában is hallani róla minden évben. Na de mit tegyen az ember lánya/fia, ha enne egy jót ezen a jeles napon? A Gasztrohősök segítenek ahol tudnak; ajánlunk néhány helyet, ahol nem csak jót ehetünk, de ezzel jót is tehetünk a bolygónknak. 

adventure-ball-shaped-blur-346885.jpg

Budapesten:

Slow Foodiez

slowfoodiez2.jpg

Lassulós, elmerengős helyet keresel? A Slow Foodiez otthonos kis belsejével és isteni vegetáriánus, vegán ételeivel garantáltan hagyja, hogy a Föld jobbá tételén járasd az agyad. Ha pedig otthonra is vinnél az érzésből (és a finomságokból), komposztálható csomagolásban meg is tudod tenni.

Csendes

csendesletterem_2.jpg

Nevével ellentétben nem egy ...

Tovább Szólj hozzá

étterem helyi szezonális környezetbarát étterem zöld étterem gasztrohős Föld Napja

2018. ápr 12.

Újabb magyar sikerek a környezetbarát szakácsversenyen

írta: Felelős Gasztrohős
Újabb magyar sikerek a környezetbarát szakácsversenyen

img_9283.jpg

Az Olivier Roellinger által fémjelzett szakácsverseny célja, a fenntartható halfogyasztás népszerűsítése. Az elmúlt évek tapasztalatai már megmutatták, hogy a magyar diákok kitűnő fogásokat dobnak ehhez össze. Idén, a legjobb három közé került két magyar versenyző is, akiket sikerült elkapnunk egy rövid interjúra.

...

Tovább Szólj hozzá

hal környezetbarát szakácsverseny környezettudatos

2018. ápr 09.

Áprilisi medvehagymás receptek

írta: Felelős Gasztrohős
Áprilisi medvehagymás receptek

szezonalis_04.jpg

Áprilisban szezonális zöldségek közül az egyik legkönnyebben felhasználható alapanyag a medvehagyma. Ezért is nagyon kedvelem. Viszont nagyon kell vigyázni, hiszen gyakran tévesztik össze az erdőben való gyűjtés alakalmával a gyöngyvirággal, amelynek nagyobb mennyiségű fogyasztása végzetes lehet. Segít a megkülönböztetésben, ha a két ujjuk között összedörzsöljük a leveleket, a medvehagymának fokhagymára emlékeztető jellegzetes illata van.

  • Vitaminok közül a C-vitamint tartalmaz.
  • Jótékony tulajdonságait tekintve érdemes megemlíteni a koleszterinszint- és vérnyomás csökkentő, továbbá baktérium- és gomba elleni hatását.
  • Fogyaszthatjuk nyersen salátákhoz keverve, esetleg pesto (olajos magvakkal, parmezán sajttal, ...
Tovább Szólj hozzá

2018. ápr 03.

5 dolog, amit tapasztaltam a Pálmaolaj böjt alatt

írta: Felelős Gasztrohős
5 dolog, amit tapasztaltam a Pálmaolaj böjt alatt

Március 31-én véget ért a Pálmaolaj böjt. Nem mondjuk, hogy egyszerű volt, de sok pozitív hozománya volt annak, hogy odafigyeltünk  arra, hogy ne vásároljunk olyan terméket, ami pálmaolajat tartalmaz. A Facebookon alakult Mondj nemet a pálmaolajra! csoport résztvevőivel összeszedtük, nekünk milyen tapasztalataink voltak.

Egészségesebb lett az életmódunk

soaps-2958985_1920.jpg

A pálmaolajmentességgel kéz a kézben jár, hogy nem vásárolunk félkész/kész termékeket, hiszen ezek közül sokban megtalálható a pálmaolaj valamilyen formában. De nemcsak az élelmiszerekben, hanem rengeteg kozmetikumban is előfordul ez az olcsó olaj, így azzal,hogy elhagyjuk, amellett, hogy egészségesebb élelmiszereket fogyasztunk, olyan természetes kozmetikumok kerülhetnek ...

Tovább Szólj hozzá

magyar termék környezettudatos termelő pálmaolaj gasztrohős pálmazsír pálmaolajböjt

2018. már 26.

Tél végi receptek céklából

írta: Felelős Gasztrohős
Tél végi receptek céklából

A márciusban szezonális zöldségek közül az egyik kedvencem a cékla. Azonkívül, hogy gyönyörű színe van, amit színanyagainak a narancssárga vulgaxantinok és a vörös betacianinok köszönhet, ezek egymáshoz viszonyított mennyisége és aránya adja a változatos színét. Az étrendi antioxidáns tartalmának köszönhetően, rákmegelőzésben is fontos lehet. Megtalálható benne a B1-, B2-, C-vitamin. Az ásványi anyagok közül a kálium, magnézium és a vastartalmát kell kiemelni. Nyersen salátaként, sütve és főzelékként, különböző krémek alapanyagaként is fogyaszthatjuk.

szezonalis_03.jpg

Íme néhány recept, ami gyorsan elkészíthető és finom:

Céklás gnocchi

img_3562.jpg

Hozzávalók:

0,7 kg cékla

120 g szétfővő burgonya

30 g liszt (Ha nem ...

Tovább Szólj hozzá

zöld piac vega zöldség egészséges vegetáriánus szezonális

2018. már 21.

5 dolog, amiért megéri megünnepelni a Föld Óráját

írta: Felelős Gasztrohős
5 dolog, amiért megéri megünnepelni a Föld Óráját

Az ausztrál helyi akcióból világméretűvé nőtt Föld Órája kezdeményezést 2007 óta minden évben megrendezik. Lényege, hogy minden évben március utolsó szombatján egy órára kialszanak a fények a világ legtöbb nagyvárosában, ezzel hívva fel az emberek figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Nézzük, hogy miért érdemes neked is lekapcsolni egy órára lekapcsolnod a lámpát:

wwf_eh_facebookposzt_global.jpg

1. Hygge életérzésben lehet részed

Egy óra gyertyafényben. A dánokat a világ legboldogabb emberei között tartják számon, a titkuk pedig a manapság már világszerte divatos hyggében rejlik. A meghitt, megnyugtató környezetet pedig, hogy máshogy kezdhetnénk el megteremteni, mint egy óra gyertyafénnyel, elektronikai ...

Tovább Szólj hozzá

föld órája gyertyafényes vacsora fenntartható vendéglátóhely

2018. már 08.

10 dolog, amit otthon is el tudsz készíteni, pálmaolajmentesen

írta: Felelős Gasztrohős
10 dolog, amit otthon is el tudsz készíteni, pálmaolajmentesen

A pálmaolaj mentesség egyik legfájóbb pontja talán az, hogy úgy érzi az ember, hogy innentől kezdve soha többé nem nasizhat egy jót. Valóban igaz, hogy a bolti kész/félkész termékek nagy részében megtalálható valamilyen formában a pálmaolaj. De semmi vész! Felelős pálmaolaj böjtölőként sem kell mostantól csak nyers zöldséget, gyümölcsöt (persze,azért néha nem árt) és fűrészpor ízű kekszeket rágcsálnunk. Összeszedtünk néhány kedvenc, otthon is könnyen elkészíthető receptünket, hogy segítsünk nektek a böjtben.

felelos-gasztrohos-palmaolaj-hol_talalkozhatsz_vele.jpg

Filmezéshez

 

popcorn-782310_1920.jpg

Az otthoni mozi élményhez elengedhetetlen valami kis ropogtatnivaló. Az első, ami azt hiszem mindenkinek beugrik az a pattogatott kukorica. Ez a két Street Kitchenes recept mindkét tábort ...

Tovább Szólj hozzá

2018. már 01.

Az élelmiszeripar kedvence, az esőerdő ellensége: a pálmaolaj

írta: Felelős Gasztrohős
Az élelmiszeripar kedvence, az esőerdő ellensége: a pálmaolaj

Napjaink egyik legnépszerűbb élelmiszeripari összetevője a pálmaolaj, megtalálható a félkész és instant ételekben, müzlikben, csokikban, szószokban, margarinokban, leveskockában, snackekben, de a kozmetikumokban, tisztítószerekben és szappanokban is ott rejtőzik. Évről évre nő a pálmaolaj-fogyasztásunk – az elmúlt egy évben már közel 67 millió tonnára tehető (!) - ám sokan még csak nem is hallottak róla, pedig óriási környezeti károkat von maga után a pálmaolaj ültetvények folyamatos kiterjesztése, melyet az esőerdők irtásával érnek el.  

A pálmaolaj a legnagyobb mennyiségben használt növényi olaj az élelmiszeriparban, a teljes növényi olaj-termelésnek kb. 40 %-át teszi ki. Hogy minek is köszönheti népszerűségét? Egy ...

Tovább Szólj hozzá

esőerdő pálmaolaj pálmazsír fenntartható vendéglátóhely pálmaolajböjt rspo

2018. feb 19.

Nose to tail - avagy együk meg az orrától a farkáig 1. rész

írta: Felelős Gasztrohős
Nose to tail -  avagy együk meg az orrától a farkáig 1. rész

Nem könnyű egy ilyen hatalmas témába belekezdeni, olyan ez mikor egy hatalmas fehér vásznat kell megkezdeni valahol. Hogy a teljes kép összeálljon kezdjük ott, hogy az orruktól a farkukig nem csak az állatokat lehet megenni, hanem képletesen a zöldségeket is. Kezdjünk hát itt.

bazsalikomos_karalabe_kremleves.jpg

Bazsalikomos karalábé leves . A zöldségek héjából és a karalábé leveléből főtt az alaplé

A zöldségek esetében nehezíti a helyzetet, hogy sokkal többször kapható egy zöldség együtt az értéktelenebb részével, mint a húsok. Itt nem az a kérdés, hogy miért vegyünk nagyobb darab, csontos vagy egész állatot, hanem hogy mihez kezdjünk olyan zöldségrészekkel, amik amúgy is a szatyrunkban landolnak.

Kezdjünk ott, hogy a zöldségeknél megtehetjük, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

2018. feb 15.

Ezt eddig hogyhogy nem tudtam?

írta: Felelős Gasztrohős
Ezt eddig hogyhogy nem tudtam?

avagy így támogass minket nagy cégek pénzével

Sajnos idén sem nyertük meg a lottó ötöst (bár úgy nehéz, hogy nem lottózunk..), és egyelőre Bill Clinton sem döntött úgy, hogy megdobna minket pár millával, ezért 2018-ban is kell adományt gyűjtenünk ahhoz, hogy tovább zöldíthessünk benneteket és az éttermeket. Ha egy kicsit is hasonlítotok ránk, akkor ti is szerettek mások zsebéből jótékonykodni : a jó hír az, hogy erre több lehetőség van! Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogyan tudtok pénzt juttatni a Felelős Gasztrohős Alapítványhoz anélkül, hogy le kéne mondani a napi kávéról/sütiről/smoothieról, hátha megjön a kedvetek egy kis jótékonykodásra. (Mire költjük? A honlapunkon megnézheted, de ha írsz nekünk, szívesen válaszolunk is a kérdéseidre ezzel kapcsolatban!)

...
Tovább Szólj hozzá

telekom adományozás helló holnap magnet bank gasztrohős adó 1